Acum si aici

Dupa cate am vazut eu, deja a inceput febra agitatiei de sarbatori, e din ce in ce mai multa lume pe strada, in magazine, si luminile se sting la ore  tarzii.  In toate mediile de comunicare si-n offline,  culorile rosu si verde predomina, copiii nu mai contenesc de bucurie  in a-l astepta pe Mos Craciun, probabil ca scrisorile au fost demult trimise, nu-i asa, pentru a avea timp sa ajunga la fiecare.  

Te uiti la ei si vezi cat de mult se bucura pentru un lucru mic, colorat, si impachetat frumos; iar noi, oamenii mari, parca nu mai stim sa ne bucuram de nimic, parca totul alearga prea repede langa noi. Si ne dorim cu tot dinadinsul sa tinem pasul, sa nu cumva sa ramanem in urma.  Pe masura ce devenim  “oameni mari” si fara timp, uitam ce inseamna sa simti, ce inseamna sa fii prezent si dedicat  locului  in care te afli.

Ii voi scrie si eu Mosului , cine stie , poate nu ma ocoleste:) si-i voi spune ca nu vreau un cadou in multe culori  si impachetat cu fundita de mall, nici sa primesc ultimul gadget sau o excursie la munte. Anul acesta nu-mi doresc nimic tangibil, de fapt pe masura ce crestem, gasesc ca ne dorim din ce in ce mai rar lucruri ce le putem lua cu bani. Imi doresc sanatate in primul rand, mai ales pentru familia mea, liniste, ganduri bune , momente frumoase, imi doresc sa nu uit cat de important e sa razi, imi doresc ca lumea sa-si faca timp pret de cateva secunde sa se mai uite in jurul ei, imi doresc sa-mi aduc aminte mai des de ceea ce am, si nu de ceea ce-mi lipseste, sa multumim pentru fiecare zi in care ne trezim dimineata si suntem sanatosi. Sa nu ne gandim ca noua nu ni se poate intampla asa ceva, sa fim constienti ca oricand si noua, si celor dragi ni se pot intampla lucruri mai putin frumoase si pe care nu le dorim. Si putina dragoste sa mai cada din sacul mosului. 

Oriunde am fi, sa facem tot posibilul sa fim acolo cu totul, sa fim prezenti, pentru ca minunile si magia sunt pretutindeni, trebuie doar ochi care sa le vada!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s