Filme vazute

Am mai vazut ceva filme saptamanile astea. Still Alice mi-a placut enorm si totodata m-a infricat gandindu-ma ca oricand mi se poate intampla si mie  sau cuiva drag. Julien Moore joaca remarcabil si lupta pe care o duce singura pentru a le da impresia ca totul e in regula pana cand afla si familia ei, este impresionanta pana la lacrimi. Mai ales faza cu speech-ul tinut la congres.

Avant l’hiver , un film fracez cu Daniel Auteuil, Kristin Scott Thomas si Leila Bekthi. Povestea se invarte in jurul vietii lui Paul, un reputat chirurg si a sotiei lui, Lucie. Isi petrec timpul cu prietenii , intre cine si partide cu tenis pana cand Paul incepe sa  primeasca  buchete de trandafiri de la o asa numita pacienta pe care ar fi operat-o in urma cu multi ani. In spiritul filmelor franceze, cu liniste, rafinament si fara scandal.

Aseara am fost la “De ce eu?”. Pe parcursul lui ma gandeam ce om ar fi putut sa reziste presiunii la care a fost supus Cristian Panait; practic, i-au luat viata, pentru ca el nu si-a tradat gandurile , meseria , principiile si determinarea de a-si face treaba asa cum trebuie. Singura lui greseala a fost ca a trait intr-un sistem mizer inconjurat de oameni si mai mizerabili.  Perioada in care a fost lansat filmul e numai buna pentru ceea ce vedem acum in media, si, ne arata inca o data, daca mai era cazul, ca Romania nu s-a schimbat deloc, s-a schimbat doar fata celor din umbra. Sau nu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s